nickenineke.reismee.nl

Goodbye Australia!! Aloha Bali !!!!

Selamat pagi, of ook wel gewoon goeiemorgen in het Indonesisch,

Zoals de meesten onder jullie wel al weten hebben we het rode continent ingeruild voor de Indonesische eilandengroep. Misschien eerst eventjes vlug nog onze laatste weken in Australie...

Toen het werk op de mangofarm erop zat ( en ja hoor we hebben beiden met overschot onze 88 dagen behaald, dus als we dat willen, kunnen we een 2de jaarsvisum aanvragen en nog een jaartje in Australie doorbrengen, geen paniek, dat is momenteel niet ons plan, maar een mens kan maar zijn opties open houden natuurlijk) zijn we richting Kakadu nationaal park gereden, we hadden de locals moeten geloven toen ze ons vertelden dat Kakadu niet de moeite was: heel bekend, niets speciaals... Dus daar zijn we snel doorgereden op weg naar Litchfield nationaal park, wat gelukkig wel de moeite was, enorm veel watervallen, beekjes en meertjes om te zwemmen, het ene mooie plaatsje na het andere, jammergenoeg wel wat toeristisch.

Na onze laatste roadtrip zijn we dan uiteindelijk aangekomen in Darwin waar we tegen alle verwachtingen in onze van in een recordtempo verkocht kregen.Toen het tijd werd om de sleutels te overhandigen en Ziggy vaarwel te zeggen kregen we toch een beetje een leeg gevoel vanbinnen. Het is toch ons huisje geweest voor de vorige 10 maanden , maar met een nieuw avontuur in het vooruitzicht waren we daar snel weer over.

Op 9 juli om 19u30 vertrok ons vliegtuig dan richting bali, waar we juist op tijd aankwamen voor mijn verjaardag. Het was fantastisch om mijn verjaardag reeds in Bali te kunnen vieren. De dag begon met een profesionele full-bodymassage van 4 euro/uur liep over in een verrassingsskypegesprek met de familie, een duikje in het zwembad en eindigde met lekker eten en heerlijke cocktails! Geslaagd!

We zaten wel in een supermegatoeristisch gebied waar alles afgestemd was op de toerist en omdat Nick en ik daar extreem onnozel van kwamen hebben we de 2de dag meteen de bus genomen naar een rustiger dorpje langs de zee en zo zijn wij hier in Padang Bai beland waar we een leuke,propere kamer gevonden hebben voor 9 euro met ontbijt en internet inbegrepen. We denken dat we hier wel eventjes blijven om een beetje te acclimatiseren want het is toch wel een hele verandering met Australie. We hadden verwacht dat het een andere wereld ging zijn, maar hierop waren we toch niet voorbereid! Het is echt als op tv en het ruikt allemaal naar wierook en kruiden,...

De toekomst:

We zijn een nieuwe leuze begonnen en die luidt: `we nemen alles dag per dag en dan zien we wel` dus veel kunnen we jullie nog niet vertellen over de toekomst. We zullen zeker hier nog eventjes blijven plakken en gaan hierna waarschijnlijk richting Lombok enzo...
Maar zoals steeds houden we jullie wel op de hoogte!

Wist-je- dat:

-We in het totaal 10 maand in Australie zijn geweest?
- We 5 van de 6 staten van Australie bezocht en doorkruist hebben?
- We bijna 5 maand hebben gewerkt en zo veel centjes hebben verdiend?
- WE AUSTRALIE VERLATEN HEBBEN MET MEER GELD DAN WE 10 MAAND GELEDEN WAREN AANGEKOMEN? Ka-tjing!!
-We 21.000 km hebben gereden in Australie?

- Je hier in Indonesie je poep moet afkuisen met water (en er dus meestal geen wc-papier voorhanden is) en dat toch wel eventjes slikken was in het begin?
- Indonesie 17000 eilanden telt? En Bali waarschijnlijk het meest bekend en het toeristisch is(en wij ook voor diezelfde reden hier waarschijnlijk niet zoveel tijd zullen doorbrengen?)
- We hier betalen inIndonesische Rupiah en wij na 10 maand Australie in ons hoofd omrekenen naar Dollars in plaats van Euros?
- We hier de eerste 2 dagen vooral hebben lopen `sjieten` over dat verkeer hier, ....sjiet, dien is zot!!...sjiet, pas op brommers!!....sjiet, dat er hier nie meer accidenten zijn!!... sjiet, beziet da!!... Maar we nu al als echt balinezen behendig aan de kant springen?
- Ze hier ook langs de linkerkant van de weg rijden?
- Alles hier dubbel of driedubbel zo duur geworden is de laatste 2 jaar en wij toch wel binnenkort goedkopere oorden zullen moeten opzoeken als we nog een eindje onze reizigersschoenen willen aanhouden?

- Quote van deze blog-

- Distance is just a test to see how far love can travel - (unknown)

Na deze lijvige editie van alweer een avontuur van Nick en Ineke danken we jullie om tot het einde door te lezen en hierbij nog veel groetjes,knuffels en liefs,

Nick en Ineke

Hanne

Heeeeeeeeeeeeee!
Leuk om allemaal te lezen, wou dat ik er zelf was ;)

Blijf vooral genieten!

Katleen Lodewyckx

Hela Ineke,
Echt super om te lezen...wat een avontuur! Geniet ervan en nog een late verjaardagsknuffel!
Je Guate-collega Katalina x