Doei geitjes! Dag avontuur!
Hallo Allemaal,
Hier zijn we terug met een nieuw blogverhaaltje om de geintereseerden op de hoogte te houden van wat we allemaal uitgespookt hebben in de laatste maand!
Wel, bij onze vorige blog waren we nog aan het werken in Shark Bay, waar we voor 2 kleine geitjes mochten zorgen en ons eigen kleine huisje hadden!
Doordat we daar met nog een ander koppel samenwerkten, raakte het werk stilletjesaan wat uitgeput en enkele weken terug kregen we het nieuws dat we niet langer konden blijven!
Dus sinds vorige week zijn we terug on the road, wat leuk zou zijn als we geen problemen met onze van zouden hebben! We dachten dat onze van vermaakt was eens we ons werk verlieten, maar niets was minder waar, de radiatorventilator is plots afgebroken terwijl we aan het rijden waren en heeft een gat in onze radiator geslaan! Daar stonden we dan in the middle of nowhere, zonder gsmverbinding, dichtste dorpje op 180 km afstand en een auto die voor geen meter meer bewoog!
Uiteindelijk hebben we via liften enzo kunnen bellen naar de wegenhulp die ons is komen ophalen, doordat de afstand zo ver was hebben we daarvoor een fortuin moeten neertellen, maar we waren dan toch uiteindelijk in de bewoonde wereld! Omdat we niet weer van plan waren om al onze zuurverdiende centjes aan de mechaniekers van Australie te geven hebben we onze van alleen proberen te herstellen en... DAT IS GELUKT (wel met een beetje advies en gereedschap van een mechanieker) maar toch, we zijn best wel trots op onze nieuwe kennis van onze metalen vierbander!
We zijn in Carnarvon ook opzoek gegaan naar een job omdat we nog 14 dagen moeten werken om in aanmerking te komen voor een 2de jaars visum (niet dat we van plan zijn om hier nog een jaar langer te blijven, maar we houden graag onze opties open, misschien in de toekomst ofzo,...) Voor de plantages en de fruitpluk waren we blijkbaar nog enkele weken te vroeg maar we hebben wel wat klusjes mogen doen bij een manneke van 88 jaar die sommige dingen rond zijn huis niet meer zelf kan doen. Dat was wel een leuke ervaring, da manneke zat constant op onze vingers te kijken (delegeren) en liedjes (constant hetzelfde) te fluiten terwijl wij aan het werken waren en smiddags kregen we dan een lekkere (maar minimale) lunch van zijn vrouwtje! Jammergenoeg telt dat niet mee voor onze 14 dagen en moeten we dus nog steeds op zoek naar een job!
Ondertussen kwamen we Roxanne en Niels (belgen die we 6 maand geleden hebben leren kennen aan de andere kant van Australie) opnieuw tegen!
Heel leuk om nog eens nederlands te kunnen praten tegen mensen en om samen gezellig te klagen over Belgie (haha). We hebben beslist om enkele dagen samen te reizen en dat is hetgeen we nu aan het doen zijn, heel gezellig! We zijn nu wel heel erg aan het genieten van het lekker niets doen want dat was toch al efkes geleden.
De toekomst:
Binnen een weekje ofzo keren wij terug naar Carnarvon om nog eens te proberen een job in de fruitpluk te vinden voor enkele weken. We gaan daarna dan ook proberen onze van te verkopen en terug te keren naar Perth. Ja, we hebben beslist dat we niet meer verder langs de westkust naar het Noorden gaan rijden omdat we bang zijn dat onze Ziggy onderweg helemaal uit elkaar zal vallen. Dus we hebben onze oorspronkelijke plannen jammergenoeg moeten aanpassen en zullen het Noorden en ook ayers rock (die grote rode bekende rots in het centrum van Australie) jammergenoeg niet te zien krijgen! Maar om dat te compenseren hebben we wel beslist dat we nog niet meteen naar huis komen en dat we eerst nog een eindje gaan rondtoeren in Azie, de plannen nu zijn om Bali, Singapore, Maleisie, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, India en Nepal te doen. Maar dat zijn enkel plannen natuurlijk, die kunnen heel snel veranderen, maar het is leuk om ergens naar uit te kijken!
We zijn alletwee klaar voor een andere cultuur en een nieuw avontuur!
Wist je dat:
- Iedereen in Western Australia Franse backpackers haat omdat die zo vuil, luid en ongemanierd zijn!!
- Alles hier nog veeeeel duurder is dan in de rest van Australie?
- We boven op een sleepwagen in onze van geslapen hebben, om beetje zeeziek van te worden!
- Het landschap in Western Australie bijna niet meer veranderd en alles behoorlijk droog en dor is?
Quote van deze blog:
-A good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving.' - Lao Tzu
Veel groetjes en wij horen jullie graag terug!
Nick en Ineke
Altijd leuk om nieuwe berichtjes op je blog te lezen! Klein beetje jaloers :) Zeker als ik dit allemaal lees op mn werk.
Groetjes!!
Hier van hetzelfde! Klinkt echt super!
groetjes
ge zult toevallig niet in Belgie zijn de eerste 14 dagen van juli ?? (grapje)... geniet in elk geval van jullie reis richting Azië (het beste moet nog komen!!).