kerst in de zon en oudejaar op het strand!
Vrienden, vriendinnen, familie,gegadigden, buur- en werkmensen... welkom!!
Hier zijn we dan weer met een nieuw blogverhaal!
Sinds vorig blogverhaal zijn we al zo een 1000-tal kilometer opgeschoven naar het Zuiden toe!
En wat hebben wij ondertussen allemaal uitgestoken?
- We hebben gesurft , Nick was daar meteen mee weg en Ineke vond het blijkbaar veel moeilijker dan dat het er van ver uitzag.
- Gekeken om onze eigen boards te kopen maar blijkbaar absoluut niet mogelijk om met onze van te vervoeren. Ons er dan maar bij neergelegd dat af en toe een surfboard huren ook wel zal voldoende zijn om onze surfhonger te stillen!
- We hebben fietsen gehuurd en heel de kustlijn van Hervey Bay afgefietst, behoorlijk lastig met onze non-vitesse fietsen maar OH ZO MOOI!
- We hebben kerstcadeautjes gekocht voor elkaar, bleek niet zo simpel om dat stiekem te doen als je 24 op 24 bij elkaar bent, is wel gelukt en we zijn beiden tevreden!
- Met rasechte Aussies op een bushparking wijn en bier gedronken en geluisterd naar hun GROTE GROTE GROTE levensverhalen en ons platgelegd met hun over the top grapjes!
- Onze weg kwijtgeraakt op de grootste markt van Queensland.
- De Zoo van Crocodile hunter `Steve Irwin` bezocht en daar hele gevaarlijke beestjes van heel dicht bij gezien!
- Enkele dagen waaronder de kerstdagen doorgebracht in een jeugdherberg in Brisbane.
- Alletwee verliefd geworden op de levensstijl in Brisbane, chill, rustig, relax, no worries, DE MAX!!
- Met spijt in het hart Brisbane verlaten om richting Surfers Paradise te trekken, van die surfers schiet niet veel meer over en van dat paradijsnog veel minder!
- 3 Italianen en 2 Fransen leren kennen op een gratis parking aan het strand en een super super leuke oudejaarsavond met hen doorgebracht. Afgesproken om elkaar binnen een maand in Melbourne opnieuw te treffen!! SPANNEND!
- Een ticket gekocht waarmee we 14 dagen onbeperkt in 2 grote atractieparken binnenmogen, wel een beetje tegenslag, veel te druk, veel te lange wachtrijen, hopelijk een beetje beter na de nieuwjaarsgekte!
- Nick heeft op het toilet bezoek gehad van eenvoyeur die over zijn kotje keek en blijkbaar behoorlijk schudderig (met zichzelf bezig) vroeg als hij zijn dick wou sucken. Vre nare ervaring, Nick was er toch efkes niet goed van en heeft de rest van zijn toiletbeurten bij de vrouwen doorgebracht!
Wist je dat?
- We die grote vakantie hier al serieus moe zijn aangezien het overal veel drukker is en ze voor alles veel meer geld vragen!
- Nick zijn Belgisch paspoort kwijtgespeeld is, maar geen gevaar, we hebben die voor een lange tijd nu toch eventjes niet nodig!
- We ons bruine kleurtje aan het verliezen zijn door de aanhoudende regen de laatste dagen?
-Australiers ons heel erg doen denken aan Amerikanen, beetje dom, naief en behoorlijk luidruchtig.
- Vrouwen hier op gewone dagen rondlopen met galakledij aan?
- Er langs lange wegen quizvragen op grote borden staan om je wakker te houden?
- je hier in ieder klein stadje een supergrote golfbaan vindt?
- Iedereen ons hier doll, mate, darling, pumkinpie, sweetheart en love noemt?
De toekomst;
De volgende 2 dagen gaan we die attractieparken nog een kans geven en daarna vertrekken we naar New-south wales. (provincie nummer 2), we gaan Queensland achter ons laten en kijken wat de rest van Australie nog voor ons te bieden heeft! We zitten maar 1000km niet meer van Sydney dus tegen de volgende blog zullen we daar zeker al zijn of reeds gepasseerd zijn. Wezien er alletwee een klein beetje tegenop omdat het zo een grote stad is maar we weten wel dat het een grote schande zou zijn om Sydney over te laten. Dus we zullen een paar dagen de echte toerist gaan uithangen en achter een gids met een geel plakaatje gaan aanlopen.
Wat er verder nog allemaal op onze wegkomt kunnen we jullie nog niet vertellen want we zullen het zelf nog moeten zien!!
Quote van deze blog;
- Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones you did do! So sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover.- Mark Twain
Met jullie allemaal nog een gelukkig nieuwjaar te wensen, dat hoop endurf jullie vrienden mogen zijn dit jaar, laten wij jullie!!
Dikke knuffels en groetjes voor iedereen die er wenst!!
Nick en Ineke
Een heel mooi reisverhaal.......geniet ervan. Hier vandaag veel wind....dus dat is een verlofdag......Straks naar de bank,want hij heeft zaterdag mijn kaart ingeslikt. Groetjes en het ga jullie goed xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Heel leuke blog meidje .Wij vandaag supper lang uitgeslapen,het is hier stevig aan't waaien en wij eens
aan't luieren.tot skypes hé .dikke kus xxxxxxxxxxx
héél gelukkig nieuw jaar! wij zijn volop aant inpakken en sorteren wat we wel en niet nog willen (niet leuk!) maar wel leuk dat we vanaf zaterdag in Koksijde wonen en dat voor 3 maand. Ja, ja dat is voor ons een avontuur . . . niet te vergelijken natuurlijk met jullie avontuur. Geniet ervan wij genieten ook van jou verhalen. Vele groetjes, nonkel Jan en Rit
Gelukkig nieuwjaar!!!
superleuk verhaal! amuseer jullie nog x