YES YES YES YES YES YES EN YES!!!
Halloo daar allemaal,
Eindelijk eens eventjes de tijd om jullie iets te laten weten uit het schone, warme, gemoedelijke, rustige, prachtige, vriendelijke, chille, coole, toffe, leuke, warme (of haddek da al gezegd :D) AUSTRALIË!!
YES => We zijn er goed geraakt, hebben een EEEEEEERG lange, maar rustige vlucht gehad. Nick heeft bijna heel de weg geslapen en heeft nauwelijks beseft dat we onderweg waren (maar goed ook want hij was niet 100% in orde), ik daarentegen vond het een EEEEEEEERG lange vlucht! Op de eerste vlucht hadden we schermpjes, muziek, filmpjes, eten, veel plaats, kussentje, sarzeke,... alles erop en eraan! Daarna moesten we overstappen op een ander vliegtuig waarmee we nog 9u moesten vliegen en da vliegtuig had werkelijk NIETS (geen schermpjes, geen muziek, geen dekentjes, geen eten, NIKS!!) Maar we hebben het overleefd en zijn heelhuids in Australië geraakt.
YES => We hebben een campervan gekocht!! We hadden een kleine maand gerekend om een goeie campervan te zoeken, er veel te bekijken, af te wegen, rond te vragen, te controleren,blablabla!!! Het heeft ons exact 2 nachten geduurd om 1 te kopen! Het zit namelijk zo=> er zijn op dit moment geen campervans in Cairns en wij zagen 1tje staan, hebben meteen gemaild, zijn meteen gaan kijken, hebben er 1 nachtje over geslapen en hebben hem gekocht! Beetje te duur maarja... er waren heel erg veel kapers op de kust!! En de van is FANTASTISCH, buiten de hoge prijs heeft hij alles wat we wouden! Als we hem hebben, zetten we zeker een fotootje op de blog!!
YES => We wonen al in een shared house!! We hebben onze eerste nachten door gebracht in een veeeeel te dure jeugdherberg en zijn meteen op zoek geweest naar een goedkopere oplossing! Meteen al hebben we een kamer gevonden in een gemeenschapshuis, hier delen we de keuken, living en badkamer met mensen uit de hele wereld!! Binnen 2 weken (exact de 3de oktober) krijgen we onze campervan en vertrekken we uit Cairns!
YES => Jaja we amuseren ons, Australië is tot nu toe heel open, vreedzaam, lieflijk, vriendelijk, extreem behulpzaam, onbaatzuchtig en vooral mooi en warm (elke dag 28-30 °). We vullen onze dagen nu vooral met slenteren langs de mooie zee, genieten van de prachtige uitzichten en heel veel gaan zwemmen in de lagoon (het grootste zwembad dat wij 2'tjes ooit hadden gezien, vlak naast de zee en volledig gratis)
YES=> We hebben ondertussen allebei een Australisch nummer, dus we zijn beiden te bereiken. Ge moet er niet mee inzitten tis niet extreem duur om ons eens te sms'en of te bellen (hou er asjeblieft wel rekening mee dat het bij ons altijd 8u later is)
Ineke: 0061439470176
Nick: 0061416461024
WIST JE DAT:
- Een fietshelm dragen verlplicht is in Australië? (En iedereen dit ook echt doet?
- Het hier nu winter is en toch elke dag 28-30° is?
- Je hier wel nog een deftige rente krijgt op je bankrekening (5,6%)?
- Je hier zoveel Aziaten ziet dat ze soms zou denken dat je in China of Japan zit?
- Je hier nog zakjes krijgt in de supermarkt EN de kasierster die voor je inpakt?
- Alle computers hier een Qwerty- klavier hebben en dat wij na wat research gevonden hebben dat enkel België en Frankrijk nog Azerty gebruiken?
- Ineke al bijna een hele week niet gerookt heeft en daar nog niet veel over geklaagd heeft?
- Dit verhaal hier al veel te lang geworden is en wij jullie dus nu zullen laten? Maar geen nood er komt gauw een nieuwtje op en we houden jullie op de hoogte!!
- Wij alle reacties op onze verhaaltjes heel hard appreciëren?
Veel liefde en kussen,
Nick en Ineke
Dag Nick en Ineke,
allereerst even laten weten dat ik het spijtig vond dat ik er bij jullie afscheid niet kon bij zijn. Werken, werken, werken hé... Maar daarom gun ik jullie niet minder een superfantastische en warm avontuur.
Als ik het zo zullen jullie het daar makkelijk een jaar uithouden hé. Wie weet wil je niet meer terug? :)
De rubriek "wist je dat?" vind ik wel super. Mag je blijven doen. Zo kunnen wij hier ook eens opscheppen alsof we alles van Australië kennen hé. En leren we nog wat leuke weetjes bij.
En dat ge daar nog meer dan 5% rente krijgt, zal geen overbodige luxe zijn hé aangezien ge alles "te duur" doet. Of is 't door die rente dat dat nu allemaal kan? Dat kan ook natuurlijk. ;)
Héééél veel succes, geniet ervan en laat maar veel weten. We volgen jullie op de voet. En moest ge daar blijven, kijkt toch voor een huisje met logeerkamer hé en een tof cafeetje om de hoek. ;)
Joene snelste koozne! ;)
Super dat jullie al een campervan hebben gevonden! Ben benieuwd naar foto's!
Geniet van de zon, van mekaar, van Australië, van de Aziaten, van de rente, ...
Zoen, Febe
Klinkt allemaal fantastisch!! Jaloeeeers! :-)
En jullie rubriekje van "wist je dat?" is echt leuk!
Veeeeeel plezier nog!!
Hey Ineke & Nick,
Leuk om te horen dat jullie daar allebei heelhuids toegekomen zijn en het zo naar jullie in hebben!
Jullie rubriekje 'wist je dat' is inderdaad de max!
Ik ben al benieuwd naar de foto's van Kerstmis! Met een kerstmuts op het strand, dat wordt waarschijnlijk lachen. Maarrr daarvoor ben ik natuurlijk iets te vroeg ;)
Nog veel plezier daar!
zo beire daje lik al nen campervan hebn gvondn!!!
en tis weer egt mooi gsgrevn é jundr blog :p
en ineke: kben trots op je dajet volhoud nie rokn :p
ng veeeeeeeel plezier!!!!! ;D
xxxxxx
HoiHoi,
Blij te horen dat jullie het zo goed stellen!!!
Het is leuk om jullie verhaal te lezen!
Geniet van elke dag!!!
BrechTine
Amai da klinkt echt wel supertof!
Hopelijk blijft da zo goe doorgaan.
Zet maar veel foto's hier!
Dikke zoen
Heylaba,
allemaal enorm bedankt voor jullie reacties!!
Het is altijd fijn om die te krijgen!
HEt is moeilijk om hier foto's op te plaatsen aangezien die heel traag uplaoden!
Maar ze zijn wel allemaal te vinden op mijnen facebook dus je kan ze daar checken eh!
Doei doei,
Ineke
hey,
zo super dat daar zo super gaat, kwou dak daar ook zat, zou wel wat zonneschijn kunnen gebruiken, en rust ook!
en euh: wist je....
....da we nu nog altijd geen regering hebben?
....da tom robbin gaat proberen te ontvoeren in Marokko?
....dat hier vandaag 15 graden was ofzo
.... dak gisteren mijn 2e les bedrijfsbegeer goed doorstaan heb?
....vandaag het proces tegn ronald janssen begint
....
dikke zoen! x
Hoi hoi
vond het superjammer dak er niet kon bij zijn op je afscheidsfeestje!
Je blog klinkt echt de max! Ziet er echt superleuk uit!
Verlang al tegen de foto's!
groetjes x
Hey Ineke !
Lijkt allemaal super !! Het laat me wegdromen naar een reis die ik ook ooit wil maken, maar voorlopig houd de job me nog in België :)
Veel plezier en geniet ervan !!!
x Astrid